A megfelelő sportruhák kiválasztása

A megfelelő sportruhák kiválasztásaHa sportolásról van szó, akkor a megfelelő sportruházat kiválasztása nagyon fontos szerepet kap sportoláskor. Ha megnézzük a profi sportolókat az egyes sportágakban, akkor láthatjuk, hogy minden sportágnak megvan a maga ruházata, jellegzetes kinézete. Ez nem véletlenül van így, ugyanis a sikeres sporthoz hozzátartozik a jól megválasztott öltözet. Nézzük meg, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni sportruházat választáskor.

Az egyik legfontosabb szempont a kényelem. Kényelmetlen ruhában nem lehet megfelelően sportolni, mert nem fogjuk magunkat jól érezni a mozgás során, ami a teljesítményre és a komfortérzetünkre is negatív hatással lesz. Ehhez hozzátartozik az is, hogy megfelelő méretű ruhában sportoljunk. A túl szűk ruha nem lesz kényelmes, a túl nagy ruha méretek pedig a kényelmetlenség mellett balesetveszélyesek is lehetnek. Edzőteremben beleakadhatnak a súlyokba, szabadtéren pedig akadályozhatnak a mozgásban.

Mindig az adott sportnak megfelelő ruhát válasszunk. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy futócipőben nem lehet teniszezni, de minden sporthoz más öltözetre van szükség, mert mind a teljesítményt, mind a kényelmet segíti a speciális ruha. Az adott sportokhoz készített ruhák sok esetben az igénybevételeknek megfelelően készülnek. Pl. a biciklis nadrág a fenék részen párnázott szokott lenni, hogy kényelmes legyen a sok ülés. A futócipők talpa vastagabb, puhább szokott lenni, a focicipők viszont inkább vékony talppal, sőt, akár stoplikkal készülnek, mert az igénybevételek ezt kívánják.