Tippek könyvelő választásához

Tippek könyvelő választásáhozSzinte minden vállalkozásnak előnyt jelent, hogy rendelkezik könyvelővel. Nem csak jelentősen egyszerűbb lesz a céghez kapcsolódó adminisztráció, hanem a jogszabályoknak történő megfelelés is biztosítva van egy könyvelő segítségével.

Könyvelő választásnál először is azt kell eldönteni, hogy helyi könyvelőre van-e szükségünk, vagy megelégszünk egy online elérhető könyvelővel. A mai világban már nincs feltétlenül szükség személyes találkozókra, akár online is intézhető a teljes folyamat, gyakran ráadásul olcsóbban.

Bármelyiket is választjuk, meg kell bizonyosodni arról, hogy valóban rendelkezik-e a könyvelő megfelelő végzettséggel, különben könnyen nem túl jó helyzetben találhatjuk magunkat. A végzettség mellett a megfelelő tapasztalat is nagyon fontos. Kisebb, induló vállalkozásként lehet azon spórolni, hogy kezdő könyvelőt fogadunk, de nagyobb vállalkozás esetén többet lehet vele veszíteni, mint nyerni.

Szakmailag ugyan nem fontos, de a közös munkát tekintve sokat számíthat, ha olyan könyvelőt választunk, akivel jól kijövünk. Ez különösen személyes kapcsolattartás esetén lehet előnyös, online annyira nem jönnek ki általában az emberek közötti különbségek.

Szintén ügyelni kell arra, hogy a könyvelő foglalkozzon velünk, elérhető legyen. Ez persze nem mindig látszik a könyvelő kiválasztása előtt, de ha úgy ítéljük meg a közös munka során, hogy a figyelem csökken, akkor érdemes elgondolkodni a váltáson, mert a vállalkozásunk sikere múlhat rajta.