Mire figyeljünk klíma szerelő választásakor?

Mire figyeljünk klíma szerelő választásakor?Klíma szereléshez mindenképpen szakembert kell keresnünk, ugyanis a hatályos jogszabályok alapján csak azok árusíthatnak és helyezhetnek üzembe klímát, akik rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel. A szerelők között is széles azonban a választék, különösen a nagyobb városokban. Pl. csak Budapesten klíma szereléssel akár száznál is több cég, vállalkozó foglalkozik.

A választásban több dolgot is figyelembe tudunk venni. Először is nagyon fontos, hogy ellenőrizzük le, hogy az adott cég valóban jogosult-e klíma kereskedelemre, szerelésre. Gyakori megoldás, hogy azzal a céggel szereltetik be a klímát, amelytől megvásárolják azt. Érdemes tehát már a klíma vásárlás előtt szerelőt is választani.

Fontos, hogy ne csak a készülék árát nézzük, hanem a beszerelését is, mivel a legtöbb kereskedő olcsóbban szereli be a saját maga által eladott klímát, mint egy máshol megvásároltat. A klíma szerelés árában persze egyéb tényezők is szerepet játszanak, pl. az is, hogy mennyi munkája van éppen az adott cégnek. Ebben szerepet játszik az is, hogy az év melyik hónapjában vagyunk, érdemes a főszezonon kívül klímát vásárolni, mert ilyenkor könnyebb szabad szerelőt találni. A nyári hónapokban gyakran hetekre, hónapokra előre lehet csak időpontot kapni, a gyors klíma szerelésért pedig akár prémiumot is kell fizetnünk.

A klíma szerelők weboldalán, Facebook oldalán véleményeket is találhatunk korábbi ügyfelektől. Ezeket a véleményeket érdemes a vásárlás előtt tanulmányozni, nem mindegy, hogy milyen munkát végez valaki a szerelés során.