A kemping egészségügyi előnyei

A kemping egészségügyi előnyeiLegtöbben az alacsonyabb árak miatt választanak kempinget nyaraláskor, de az árak mellett egyéb pozitívumokat is élvezhetünk, pl. egészségügyi előnyöket.

Az egyik legjobb egészségügyi hatása a kempingeknek természetesen a szabadban eltöltött időszak. A kemping sátrazást jelent a szabad ég alatt, általában zöld környezetben. Ez különösen azok számára előnyös, akik a mindennapokat nagyvárosban és/vagy egy irodában töltik. A szabadban eltöltött idő alatt a napfény pozitív hatásait érezhetjük bőrünkön is, valamint D-vitamin-bevitel formájában is. Fontos, hogy nem szabad túlzásba vinni, és megégni a napon!

Közvetlenül hatással van az egészségünkre a kempingezéssel járó szocializáció is. Általában családdal vagy barátokkal szokás kempingezni, az együtt töltött idő pedig jó hatással van a közérzetünkre. Nem véletlen, hogy a legtöbben felfrissülve, feltöltődve mennek haza egy kempingezésről. Általában a stressz szint is csökken a kempingnek köszönhetően, kivéve, ha nem szeretünk a szabad ég alatt eltölteni néhány napot és éjszakát.

A kempingezés általában mozgással, edzéssel is jár. A sátrak felállítása, hogy bármire van szükség, mozogni kell érte stb. folyamatos, rendszeres mozgást jelent. A folyamatos mozgás nagyon fontos az egészségünk szempontjából, különösen, ha a friss levegőn tudjuk ezt megtenni.