Mire figyelj csíkos lakásdekor esetén?

Mire figyelj csíkos lakásdekor esetén?A lakás dekoráció, a belső terek megtervezése, elkészítése nagyon fontos része egy rakás lakhatóvá tételének. Számtalan különböző stílus, motívumok közül választhatsz, ha otthonod belső részét szeretnéd megtervezni. Az egyik népszerű megoldás a csíkos motívumok alkalmazása, azonban nagyon ügyelni kell csíkos dekorációk esetén, ugyanis könnyedén túlzásokba lehet esni, amivel ellentétes hatást fogsz elérni, mint szeretnél.

A leglátványosabb eredményeket a falak csíkosra festésével, csíkos tapéta alkalmazásával lehet elérni. Mivel a falak a szobákat körbeveszik, így egy teljesen csíkos falakkal körbevett szoba nagyon könnyen túlzsúfolt, élvezhetetlen tud lenni.

Ehelyett gyakran inkább csak 1-1 falat szoktak csíkosra készíteni, és a bútorokkal, berendezési tárgyakkal, díszekkel szokták a lakás egyes részeit feldobni. A falaknál arra is ügyelni kell, hogy mivel a csíkok rendezetten vannak elhelyezve pl. a tapétákon, az egyes tapéta csíkokat tökéletesen kell egymás mellé illeszteni, és ügyelni kell arra is, hogy ha pl. két csatlakozó falon vannak csíkok, azok illeszkedjenek egymáshoz.

A túlzott csíkos felületeket egyszerű, egyszínű berendezésekkel lehet ellensúlyozni. Erre gyakran szükség is van, mivel, ha minden csíkos egy szobában, helyiségben, akkor az összkép szinte biztosan nem lesz előnyös.