Mivel utazz nyaralni?

Legtöbben saját autóval szeretnek nyaralni, ugyanis ez a legolcsóbb, és a legegyszerűbb megoldás, feltéve, hogy van saját autód. Ha nincs, vagy nem szeretnél a saját kocsiddal utazni, akkor a tömegközlekedés, az autó kölcsönzés és a kisbusz bérlés a lehetőséged az utazásra.

Ha nagyon messze kell utazni, akkor a tömegközlekedési lehetőségek közül a repülős utazás lesz az egyedüli megoldás. Természetesen előfordulhat, hogy a repülés mellett autókölcsönzésre vagy egyéb tömegközlekedésre is szükség lesz, de az utazás nagy részét a repülés teszi ki.

Ha közelebbre utazol, de nincs jogosítványod, vagy nem szeretnél vezetni, akkor vonattal és busszal is lehet utazni. Ezek kevésbé kényelmesek, mint az autózás, de sokan választják ezeket.

A saját autóval történő utazáshoz nagyon hasonló az autó vagy a kisbusz bérlés, szinte bármilyen időtartamra, bármilyen távolságra lehet autót vagy kisbuszt bérelni. A két lehetőség között tulajdonképpen a választást az adja meg, hogy hányan szeretnétek utazni, valamint a csomagok mennyisége.

Ha 8-9 személyes kisbuszt bérelsz, azt ugyanúgy lehet vezetni személyautós jogosítvánnyal, mint a személyautókat, így ilyen szempontból mindenki számára ugyanúgy megfelelő mindkét lehetőség. Persze az előfordulhat, hogy kisbuszt nem szívesen vezet mindenki, mert azért mégis nagyobb járműről van szó, mint a személyautók, amihez a legtöbb sofőr hozzászokott.