Hogyan válasszunk címke nyomtatót

Hogyan válasszunk címke nyomtatótBármilyen területen is dolgozik céged, előbb-utóbb szükséged lesz címke készítésére, nyomtatására. Ha nagy mennyiségben kell címkéket használnod, jobban jársz, ha beszerzel magadnak egy címke nyomtatót. A legjobb címke nyomtató kiválasztásában fogunk segíteni.

A szükséges funkciók

Először is meg kell vizsgálni, hogy milyen funkciókra lesz szükséged. Minél több funkcióval rendelkezik egy címke nyomtató, annál többe fog kerülni. Azért a funkcióért nem érdemes azonban fizetni, amelyikre nincs szükséged. Gyakori funkciók pl. a belső memória, a gyors címke nyomtatás, az automatikus címke vágás, a különböző címke méretek.

A címke mérete

Ha csak egy méretű címkére lesz szükséged, akkor olyan nyomtatót válassz, amely ezt a méretet kezelni tudja. Célszerű azt is előre eldönteni, hogy mire, mennyi ideig szeretnéd használni a címkét. Ha hosszú távra, vagy szabadtéri használatra szeretnél címkét nyomtatni, akkor jobb minőségű címke nyomtatására lesz szükséged.

A nyomtató felbontása

Érdemes azt is végiggondolni, hogy milyen részletes címkére van szükséged. Ha csak vonalkódokat vagy átlagos minőségű címkéket szeretnél nyomtatni, akkor az általános nyomtatók megfelelnek, azonban, ha kisebb, részletesebb címkéket készítenél, akkor viszont a nagyobb felbontású eszközöket érdemes előnyben részesíteni. Ezek persze drágábbak is lesznek, mint az átlagos nyomtatók.

Fenntartási, karbantartási költségek

Nem csak a nyomtató vásárlási árát kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy mennyibe kerül azt üzemeltetni. Gyakran az üzemeltetési költségek sokkal magasabbak az olcsóbb eszközök esetén, ezzel hozzák vissza a gyártók az alacsonyabb eladási árakat.