Tintapatron, toner vásárlási tanácsok

Egy nyomtató működtetése, üzemeltetése egyszerűnek tűnik, a nyomtató megvásárlásakor sokan még nincsenek tisztában azzal, hogy ez nem fog mindenképpen így működni azért. A nyomtató vásárlása egyszerű, gyakran pár perc alatt megvan, azonban a megfelelő tintapatron, toner vásárlása, kiválasztása gyakran napokig is eltarthat.

Kerüld el a gyakori problémákat

Szerencsére nem te leszel az első, aki tintapatront szeretne vásárolni, így tanulni lehet mások hibáiból. A leggyakoribb probléma, hogy nem olvassák el az emberek a használati útmutatót, pedig itt szinte minden szükséges, technikai információt meg lehet találni, legyen szó a nyomtató pontos típusáról, vagy a kompatibilis tintapatronokról, tonerekről.

Szintén gyakori hiba, hogy úgy gondolják, hogy a nem pont tökéletesen kompatibilis tintapatron is meg fog felelni az ő nyomtatójukba is. Ennek gyakran csak a pénzkidobás, néha pedig a nyomtató meghibásodása az eredménye.

Gyári vagy utángyártott tintapatron?

A legnagyobb dilemmát általában a gyári és az utángyártott tintapatronok közötti döntés szokta jelenteni. A gyári biztosan kompatibilis, biztosan jó minőségű, azonban általában sokkal drágább, mint az utángyártott tonerek. Az utángyártott tonereket általában egy külsős cég készíti, amely semmilyen kapcsolatban nem áll a nyomtató gyártójával. Gyakran azonban az utángyártott tonerek megközelítik minőségben a gyári eszközöket, az ár töredékéért, így ár/érték arányban jobb megoldást nyújtanak a vásárlók számára.